Tarihçe

Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü lisans eğitimine 1993 tarihinde Anıtpark yerleşkesinde başlamış olup, 1999 Marmara depremi sonrası Vinsan yerleşkesinde eğitimine devam etmiştir. Bölümümüz halen, 2007 yılında yenilenen Umuttepe yerleşkesinde eğitim vermeye devam etmektedir. 1994 senesinde lisansüstü eğitimi de açılan bölümümüz ilk lisans mezunlarını 1997 yılında vermiştir. 2000-2001 öğretim yılından itibaren II. Öğretim programına başlayan Çevre Mühendisliği Bölümünün öğrenim süresi 4 yıl olup, %30 ingilizce eğitim verilmektedir.

Akademik Kadro

Çevre Mühendisliği Bölümü, seçkin ve donanımlı akademik kadrosu ile öğrencilerin becerilerini uygulamalı olarak geliştirmelerine büyük önem vermektedir. Bölümümüz 5 Profesör, 6 Doçent, 5 Dr. Öğr. Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi ile genç, dinamik ve alanında yetkin bir akademik kadroya sahiptir.

Laboratuvarlarımız

Çevre Mühendisliği Laboratuvarında hava kirliliği, su kirliliği, katı atıkların kontrolü, çevresel ortamlarda kirlilik tespiti ve modellenmesi, kirlilik giderimi için ileri teknolojilerin kullanılması gibi konularda araştırmalar yapılmakta ve araştırma projeleri yürütülmektedir. Bu çerçevede, lisans/lisansüstü eğitime ve lisansüstü araştırmaya ayrılmış her biri farklı bir çevre mühendisliği alanında araştırma yapabilecek altyapı ile donatılmış 6 araştırma ve 4 öğrenci laboratuvarı mevcuttur.